Mennyibe kerül egy honlap 2019-ben?(6 perc olvasási idő)

Ezt a cikket azért írom meg, hogy reális képet kapj a hazai honlapkészítésről és átlásd, hogy az általad igényelt weboldal várhatóan mennyibe fog kerülni. Azt leszögezem, hogy a hazai piacon az árak nagyon változók, tehát egységes árról szó sincs, viszont azt érdemes tisztázni, hogy egy jó webfejlesztő órabére akár 8000–10 000 Ft is lehet. Ebből az következik, hogy a legtöbb esetben zsebbenyúlós a történet. Vannak persze alacsony áron dolgozó ismerősök is, pl. egy unokaöcsi vagy a szomszéd fia. A cikkben erre is ki fogok térni.

A weboldal nem költség, hanem befektetés

Mielőtt megbízol valakit a weboldalad elkészítésével, arra gondolj, hogy a weboldal egy befektetés, nem pedig költség. Ezzel fognak találkozni a leendő látogatóid, ügyfeleid, akiknek a szolgáltatásod minőségét át kell adnod már a weboldalon keresztül.

Van egy haver, rokon, ismerős, aki megcsinálja.

Gyakori eset, hogy egy ismerőst keresünk meg, aki valamennyire ért a weboldalakhoz, és nincs is nagy igényed, csak legyen egy működő honlapod. Előnyként írható fel, hogy 20-40-50 000 Ft-ot kell rá költeni, viszont a hátrányok halmozottak, pl. durván elhúzódó határidők – hiszen nyomott áron dolgozik, és az sem biztos, hogy megfelelő minőségű lesz.

Miért nem tudja senki azonnal megmondani, hogy mennyibe kerül egy honlap?

Tegyük fel, hogy autót szeretnél vásárolni. Bemész egy autókereskedésbe és megszólítod az eladót: „Helló! Mennyibe kerül egy autó?”

Mielőtt bármiféle ár szóba kerülne, az eladó gondolkodás nélkül a következő kérdésekkel felel:

 • Szia, milyen autóra gondoltál?
 • Városi autót keresel vagy járod az országot?
 • Hány személyes autóra van szükséged?
 • Legyen benne klíma?

Ez a folyamat a weboldalak kapcsán is hasonlóan néz ki. Nézzük meg, milyen tényezők befolyásolják, hogy mennyibe kerül egy holnap:

 • Milyen célod van a weboldallal?
  Pl: szeretnél eladni termékeket, árajánlat kéréseket szerezni, hívjanak fel telefonon egy ügy kapcsán, egy eseményre szeretnél értékesíteni vagy csak egy referencia oldal kell stb.
 • Milyen weboldalra van szükséged?
  Pl: egyszerű bemutatkozó weboldal, komplett automatizált értékesítési rendszer, bonyolult webshop stb.
 • Milyen funkciókat támogasson?
  Pl: online rendelési lehetőség, időpontfoglalás, kapcsolatfelvételi lehetőség, live chat, hírlevél rendszer stb.
 • Egynyelvű vagy többnyelvű weboldalt szeretnél?

Ez a folyamat első része. Ezen kívül általában küldök egy kérdéssort is, amelyben a vállalkozással kapcsolatos információkat kérek be. Ez biztosítja azt, hogy nem egy sablon dokumentumot kapsz, hanem egy részletes, személyre szabott árajánlatot, amely pontosan azt tartalmazza, amelyre a cégednek szüksége van.

A részletes, modulokra lebontott árajánlat előnye, hogy teljesen transzparens, azaz pontosan tudsz kalkulálni a különböző funkciók áraival, és eldöntheted, hogy igényt tartasz-e rá vagy sem. Természetesen az előzetes megbeszélésen már nagyjából körvonalazódik, hogy mely funkciókra van biztosan szükség.

Ezért fontos, hogy minden esetben beszéljünk a te konkrét igényeidről, arról, hogy mire van szükséged és ezután tudok pontos ajánlatot adni.

Jó, értem, de mennyibe kerül egy alap holnap?

A profi 100 000 Ft alatt nem áll veled szóba. Hamar rá fogsz jönni, hogy megéri rá bízni ezt a befektetést. Amennyiben a következő felsorolt dolgokat nem kezeli alapként az, akivel együtt szeretnél dolgozni, előbb-utóbb kénytelen leszel megfizetni a profit.

 • Domain és tárhely regisztráció a dedikált partneremnél
 • SSL biztonsági tanúsítvány telepítése
 • Látványterv készítés
 • Arculat és logótervezés
 • A honlap elkészítése, telepítése
 • Értékesítési szövegezés
 • Reszponzív (tablet- és mobilbarát) megjelenés
 • Google Analytics, Search Console és egyéb mérőszoftverek telepítése, konfigurálása
 • Prémium weboldal-védelem
 • Adminisztrációs felület betanítása

Ezek a modern honlapkészítés gyökérelemei, így minden általam átadott weboldalba beépítem őket.

Ahogy említettem, ezek 2019-ben nem extra funkciók, hanem nélkülözhetetlen eszközök egy sikeres weboldalhoz. Ezért nem tudok, de őszintén szólva nem is szeretnék versenyezni a 30-50 000 Ft-os árajánlatokkal, hiszen ott ezeket a szolgáltatásokat nem (vagy csak részben) kapod meg, ami nem fog teljesen kiszolgálni téged és a látogatóidat. Amennyiben mégis sikerül ilyen megfelelő szakembert találnod, baráti-vállalkozói szellemben szólj neki, hogy azonnal emeljen árat! 🙂

Bontsuk le az autós példára is a fentieket:

 • Domain és tárhely regisztráció a dedikált partneremnél – Meg van a forgalmid és az akksi belekerült a kocsiba.
 • SSL biztonsági tanúsítvány telepítése – Műszaki vizsga :)Arculat és logótervezés – Felkerült az embléma az autódra
 • Google Analytics, Search Console és egyéb mérőszoftverek telepítése, konfigurálása – Sebességmérő, üzemanyagszint-jelző, index
 • Prémium weboldal-védelem – Tükrök, biztonsági öv és légzsákok beszerelve
 • Adminisztrációs felület betanítása – Megmutatom mire figyelj, hogyan bánj az autóddal.

A felsorolt funkciók 100%-ig nélkülözhetetlenek, ezekről biztosan nem mondanál le egy autó esetén, így a weboldalnál se tedd!

Ricsi, nálad mennyibe kerül egy honlap?

A honlapkészítés esetén nálam minden esetben egyedi, személyre szabott, az igényeidnek megfelelő árajánlatot fogsz kapni és minőségi szolgáltatást nyújtok.

Ezért indul nálam egy alap weboldal 150 000 Ft-ról, mert ez a minimum összeg, amiért olyan szolgáltatást tudok nyújtani, amivel elégedett leszel.

Hogyan tudod elérni, hogy jobb árat kapj a profitól is?

Légy felkészült, tehát tudd, hogy milyen weboldalt szeretnél. Ez azt jelenti, hogy ments le mintaoldalakat, tervezd meg ez elrendezést (más weboldalak alapján), és ha még a színeket is megtalálod, akkor a fejlesztő igazán hálás lesz, plusz emiatt jobb árat is fogsz kapni. Ezzel már előre vizionálhatod a leendő weboldalad és még a pénztárcádat is megkíméled.

Ugye Te is profit keresel? Nézd meg, hogyan néz ki nálam a marketingszemléletű weboldalkészítés, vagy kérj rögtön személyre szabott árajánlatot.

Tetszett a cikkem?

Szeretnél az újakról értesítést kapni emailben?

Körülbelül 2 hetente jelenik meg új, hasznos blog bejegyzésem a weboldalamon.
Ezeket hírlevélben küldeném neked. 🙂