Mennyibe kerül egy honlap 2020-ban?(7 perc olvasási idő)

Tavaly már megírtam, hogy mennyibe kerül egy honlap. Mi változott 2019-hez képest? Több, mint hinnéd!

Ez a cikk azért született meg, hogy reális képet kapj arról, hogy mi várható az új évtizedben és mi a helyzet hazai honlapkészítés kapcsán. Segítek átlátni, hogy az általad igényelt weboldal várhatóan mennyibe fog kerülni.

Nincs egységár, a piac sokrétű

A hazai piacon az árak nagyon különbözőek, egységes árról szó sincs, viszont azt érdemes figyelembe venni, hogy egy jó webdesigner órabére akár 8000–10 000 Ft is lehet. Ebből az következik, hogy a legtöbb esetben zsebbenyúlós a történet, tehát jó minőségű oldalt nagyon nagyon ritka esetben kapsz 50 000 Ft-ért. Vannak persze alacsony áron dolgozó unokaöccsök vagy ott van a szomszéd fia. Na, ők pont az a kategória. A cikkben erre is ki fogok térni

Van egy haver, rokon, ismerős, aki megcsinálja

Mielőtt megbízol valakit a céges weboldalad elkészítésével, arra gondolj, hogy a honlap egy befektetés, nem pedig költség. Persze csak akkor, ha olyan emberre bízod, aki ért is hozzá. Ezzel fognak találkozni a leendő látogatóid és ügyfeleid, akiknek a szolgáltatásod minőségét át kell adnod a weboldalon keresztül is.

Gyakori eset, hogy egy ismerőst keresünk meg, aki valamennyire ért a weboldalakhoz, és arra gondolsz, hog igazából neked nincs is nagy igényed, csak legyen egy működő honlapod.

Vonzó, hiszen 20-30-50 000 Ft-ot kiperkálsz, és van egy látszólag működő honlapod.

A hátrányok viszont halmozottak, pl. durván elhúzódó határidők – hiszen nyomott áron dolgozik, és az sem biztos, hogy megfelelő minőségű lesz a végeredmény.

A honlapod, a CÉGES weboldalad, amitől eredményeket, pénzt vársz, azt nem bízhatod bárkire. Lehet, hogy a 16 éves unokaöccs nem fog olyan minőségű holnapot készíteni, ami el is ad? Ha egy rossz honlapra tereled a látogatókat, jó eséllyel százezreket vagy akár milliókat fogsz bukni rajta.

Oké, de miért nem tudja senki azonnal megmondani, hogy mennyibe kerül egy honlap?

Erre itt egy jó példa.

Tegyük fel, hogy autót szeretnél vásárolni. Bemész egy autókereskedésbe és megszólítod az eladót: „Helló! Mennyibe kerül egy autó?”

Mielőtt bármiféle ár szóba kerülne, az eladó gondolkodás nélkül a következő kérdésekkel felel:

 • Szia, milyen autóra gondoltál?
 • Városi autót keresel vagy járod az országot?
 • Hány személyes autóra van szükséged?
 • Legyen benne klíma?

Ez a folyamat a weboldalak kapcsán is hasonlóan néz ki. Nézzük meg, milyen tényezők befolyásolják, hogy mennyibe kerül egy holnap:

 • Milyen célod van a weboldallal?
  Pl: szeretnél eladni termékeket, árajánlat kéréseket szerezni, hívjanak fel telefonon egy ügy kapcsán, egy eseményre szeretnél értékesíteni vagy csak egy referencia oldal kell stb.
 • Milyen weboldalra van szükséged?
  Pl: egyszerű bemutatkozó weboldal, komplett automatizált értékesítési rendszer, bonyolult webshop stb.
 • Milyen funkciókat támogasson?
  Pl: online rendelési lehetőség, időpontfoglalás, kapcsolatfelvételi lehetőség, live chat, hírlevél rendszer stb.
 • Egynyelvű vagy többnyelvű weboldalt szeretnél?

Ez a folyamat első része. Ezen kívül általában küldök egy kérdéssort is, amelyben a vállalkozással kapcsolatos információkat kérek be. Ez biztosítja azt, hogy nem egy sablon dokumentumot kapsz, hanem egy részletes, személyre szabott árajánlatot, amely pontosan azt tartalmazza, amelyre a cégednek szüksége van.

A részletes, modulokra lebontott árajánlat előnye, hogy teljesen transzparens, azaz pontosan tudsz kalkulálni a különböző funkciók áraival, és eldöntheted, hogy igényt tartasz-e rá vagy sem. Természetesen az előzetes megbeszélésen már nagyjából körvonalazódik, hogy mely funkciókra van biztosan szükség.

Ezért fontos, hogy minden esetben beszéljünk a te konkrét igényeidről, arról, hogy mire van szükséged és ezután tudok pontos ajánlatot adni.

Jó, értem, de mennyibe kerül egy alap holnap?

A profi 150 000 Ft alatt nem áll veled szóba. Hamar rá fogsz jönni, hogy megéri rá bízni ezt a befektetést. Amennyiben a következő felsorolt dolgokat nem kezeli alapként az, akivel együtt szeretnél dolgozni, előbb-utóbb kénytelen leszel megfizetni a profit.

 • Domain és tárhely regisztráció a dedikált partneremnél
 • SSL biztonsági tanúsítvány telepítése
 • Látványterv készítés
 • Arculat és logótervezés
 • A honlap elkészítése, telepítése
 • Értékesítési szövegezés
 • Reszponzív (tablet- és mobilbarát) megjelenés
 • Google Analytics, Search Console és egyéb mérőszoftverek telepítése, konfigurálása
 • Prémium weboldal-védelem
 • Adminisztrációs felület betanítása

Ezek a modern honlapkészítés gyökérelemei, így minden általam átadott weboldalba beépítem őket.

Ahogy említettem, ezek 2020-ban nem extra funkciók, hanem nélkülözhetetlen eszközök egy sikeres weboldalhoz. Ezért nem tudok, de őszintén szólva nem is szeretnék versenyezni a 30-50 000 Ft-os árajánlatokkal, hiszen ott ezeket a szolgáltatásokat nem (vagy csak részben) kapod meg, ami nem fog teljesen kiszolgálni téged és a látogatóidat. Amennyiben mégis sikerül ilyen megfelelő szakembert találnod, baráti-vállalkozói szellemben szólj neki, hogy azonnal emeljen árat! 🙂

Bontsuk le az autós példára is a fentieket:

 • Domain és tárhely regisztráció a dedikált partneremnél – Meg van a forgalmid és az akksi belekerült a kocsiba.
 • SSL biztonsági tanúsítvány telepítése – Műszaki vizsga 🙂
 • Arculat és logótervezés – Felkerült az embléma az autódra
 • Google Analytics, Search Console és egyéb mérőszoftverek telepítése, konfigurálása – Sebességmérő, üzemanyagszint-jelző, index
 • Prémium weboldal-védelem – Tükrök, biztonsági öv és légzsákok beszerelve
 • Adminisztrációs felület betanítása – Megmutatom mire figyelj, hogyan bánj az autóddal.

A felsorolt funkciók 100%-ig nélkülözhetetlenek, ezekről biztosan nem mondanál le egy autó esetén, így a weboldalnál se tedd!

Ne felejtsük el, hogy a felhasznált prémium szoftvereket is meg kell vásárolni, ami további költséget jelent a szakembernek.

Érted már, hogy miért nem dolgozik egy profi olcsón?

Értem. Ricsi, nálad mennyibe kerül egy honlap?

A honlapkészítés esetén nálam minden esetben egyedi, személyre szabott, az igényeidnek megfelelő árajánlatot fogsz kapni és minőségi szolgáltatást nyújtok. Ezért indul nálam egy alap weboldal 200 000 Ft-tól, mert ez a minimum összeg, amiért olyan szolgáltatást tudok nyújtani, amivel elégedett leszel.

Hogyan tudod elérni, hogy jobb árat kapj a profitól is?

Légy felkészült, tehát légy tisztában azzal, hogy milyen weboldalt szeretnél. Ez azt jelenti, hogy ments le mintaoldalakat, tervezd meg ez elrendezést (más weboldalak alapján), és ha még a színeket is megtalálod, akkor a fejlesztő igazán hálás lesz, plusz emiatt jobb árat is fogsz kapni. Ezzel már előre vizionálhatod a leendő weboldalad és még a pénztárcádat is megkíméled.

Meg tudsz mutatni néhány általad készített honlapot? Vannak referenciáid?

Persze, ide kattintva eljutsz a referenciáimhoz.

Ugye Te is profit keresel? Nézd meg, hogyan néz ki nálam a marketingszemléletű weboldalkészítés, vagy kérj rögtön személyre szabott árajánlatot.

Tetszett a cikk?

Szeretnél az újakról értesítést kapni emailben?

Körülbelül 2 hetente jelenik meg új, hasznos blogbejegyzésem.  Iratkozz fel és és emailben küldöm, ha hasonló cikket írok!

Ugye elsőként akarsz értesülni az új blogbejegyzésekről?
Hasonló bejegyzések
Ügyfeleim véleményei
Edina Juszt
Edina Juszt
2020-04-30T18:42:55+0000
Gyors és megbízható csak ajánlani tudom
Fanni Borbála Kovács
Fanni Borbála Kovács
2019-11-07T19:49:49+0000
Azthiszem Ricsi nélkül nagyon el lennék veszve! Ha szeretnéd, hogy minden gyorsan, gördülékenyen és profin menjen... mindenképp Ôt válaszd!read more
Brigitta Szántai
Brigitta Szántai
2019-10-28T07:29:52+0000
Egy kedves ismerősöm ajánlotta Ricsit!Már az első beszélgetésünkkor megtaláltuk a közös hangot. Rugalmas, mindenre volt... ötlete, sőt olyan is, amire Én nem is gondoltam volna.Egy esztétikus és vevőbarát weboldalt készített nekem az Én sajátságos tevékenységemre.Csak ajánlani tudom Őt! 5 csillag!!!read more
Bia Végert
Bia Végert
2019-10-14T12:44:48+0000
Nagyon segítőkész, mindenre talál megoldást 😊 csak ajánlani tudom
Facebook
Visszaesett a forgalmad?

Most nem érdemes leállni a marketinggel, mert a dolgok rendeződése után az fog a legjobban rajtolni, aki folyamatosan résen van!

 

Pszt, van itt valami!

Foglalj egy 15 perces díjmentes telefonos villámkonzultációt!

Nyugi, akkor hívlak, amikor neked alkalmas.

Mikor hívhatlak?
(többet is bejelölhetsz)