Mennyibe kerül egy weboldal 2024-ben?(7 perc olvasási idő)

Mennyibe kerül egy weboldal

Tartalomjegyzék

Ezt a cikket azért írom meg, hogy reális képet kapj a hazai honlapkészítés egészéről, hogyan keress meg egy webdesignert és megtudd, hogy az általad igényelt weboldal várhatóan milyen áron készülhet el. Tehát a kérdés: mennyibe kerül egy weboldal?

Azt leszögezem, hogy a hazai piacon az árak nagyon változók, tehát egységes árról szó sincs, viszont azt érdemes tisztázni, hogy egy jó webfejlesztő órabére akár 8000–10 000 Ft is lehet. Ebből az következik, hogy a legtöbb esetben zsebbenyúlós a történet. Vannak persze alacsony áron dolgozó ismerősök is, pl. egy unokaöcsi vagy a szomszéd fia. A cikkben erre is ki fogok térni.

A weboldal készítés nem költség, hanem befektetés

Mielőtt megbízol valakit a weboldalad elkészítésével, arra gondolj, hogy a weboldal egy befektetés, nem pedig költség. Ezzel fognak találkozni a leendő látogatóid, ügyfeleid, akiknek a szolgáltatásod minőségét át kell adnod már a weboldalon keresztül.

„Van haver, rokon, ismerős, aki megcsinálja”

Gyakori eset, hogy egy ismerőst keresünk meg, aki valamennyire ért a weboldalakhoz és arra gondolsz, hogy lényegében neked nincs is nagy igényed, csak legyen egy működő honlapod. Előnyként írható fel, hogy 20-40-50 000 Ft-ot kell rá költeni, viszont a hátrányok halmozottak pl. durván elhúzódó határidők – hiszen nyomott áron dolgozik és az sem biztos, hogy megfelelő minőségű weboldalt kapsz.

Miért nem tudja senki azonnal megmondani, hogy milyen ára van manapság egy weboldalnak?

Tegyük fel, hogy autót szeretnél vásárolni. Bemész egy autókereskedésbe és megszólítod az eladót: „Helló! Mennyibe van egy autó?”

Mielőtt bármiféle ár szóba kerülne, az eladó gondolkodás nélkül a következő kérdésekkel felel:

 • Szia, milyen autóra gondoltál?
 • Városi autót keresel vagy járod az országot?
 • Hány személyes autóra van szükséged?
 • Legyen benne klíma?

Kezded érteni, hogy miért nem lehet általánosan válaszolni arra, hogy mennyibe kerül egy weboldal?

Ez a folyamat a weboldal készítés kapcsán is hasonlóan néz ki. Nézzük meg, milyen tényezők befolyásolják a weboldal árakat:

 • Milyen célod van a weboldallal?
  Pl: szeretnél eladni termékeket, árajánlat kéréseket szerezni, hívjanak fel telefonon egy ügy kapcsán, egy eseményre szeretnél értékesíteni vagy csak egy referencia oldal kell stb.
 • Milyen weboldalra van szükséged?
  Pl: egyszerű bemutatkozó weboldal, komplett automatizált értékesítési rendszer, bonyolult webshop stb.
 • Milyen funkciókat támogasson?
  Pl: online rendelési lehetőség, időpontfoglalás, kapcsolatfelvételi lehetőség, live chat, hírlevél rendszer stb.
 • Egynyelvű vagy többnyelvű weboldalt szeretnél?

Ez a folyamat első része. Ezen kívül általában küldök egy kérdéssort is, amelyben a vállalkozással kapcsolatos információkat kérek be. Ez biztosítja azt, hogy nem egy sablon dokumentumot kapsz, hanem egy részletes, személyre szabott árajánlatot, amely pontosan azt tartalmazza, amelyre a cégednek szüksége van.

A részletes, modulokra lebontott árajánlat előnye, hogy teljesen transzparens, azaz pontosan tudsz kalkulálni a különböző funkciók áraival, és eldöntheted, hogy igényt tartasz-e rá vagy sem. Természetesen az előzetes megbeszélésen már nagyjából körvonalazódik, hogy mely funkciókra van biztosan szükség.

Ezért fontos, hogy minden esetben beszéljünk a te konkrét igényeidről, arról, hogy mire van szükséged és ezután tudok pontos ajánlatot adni.

Jó, értem, de mégis, mennyibe kerül egy weboldal?

Egy profi webdesign szakember 200 000 Ft alatt nem áll veled szóba és remélem, hogy a cikk alapján hamar rá fogsz jönni, hogy megéri rá bízni ezt a befektetést.

Amennyiben egy szakember a weboldal készítés szolgáltatásában a következő felsorolt dolgokat nem kezeli alapként, csak égeted a pénzed és be fogod látni idővel, hogy olcsó húsnak híg a leve, így kénytelen leszel megfizetni a profit.

 • Domain és tárhely regisztráció a dedikált partneremnél
 • SSL biztonsági tanúsítvány telepítése
 • Látványterv készítés (webdesign)
 • Arculat és logótervezés
 • Honlapkészítés (WordPress alapon)
 • Értékesítési szövegezés
 • Reszponzív (tablet- és mobilbarát) megjelenés
 • Google Analytics, Search Console és egyéb mérőszoftverek telepítése, konfigurálása
 • Prémium weboldal-védelem
 • Adminisztrációs felület betanítása

Ezek a modern weboldal készítés gyökérelemei, így minden általam átadott weboldalba beépítem őket.

Ahogy említettem, ezek 2024-ben nem extra funkciók, hanem nélkülözhetetlen eszközök egy sikeres weboldalhoz. Ezért nem tudok, de őszintén szólva nem is szeretnék versenyezni a 30-50-100 000 Ft-os árajánlatokkal, hiszen ott ezeket a szolgáltatásokat nem (vagy csak részben) kapod meg, ami nem fog teljesen kiszolgálni téged és a látogatóidat. Ha mégis sikerül ilyen megfelelő szakembert találnod, baráti-vállalkozói szellemben szólj neki, hogy azonnal emeljen árat! 🙂

Bontsuk le az autós példára is a fentieket: Nézzük meg mi alapján tevődik össze, hogy mennyibe kerül egy weboldal:

 • Domain és tárhely regisztráció a dedikált partneremnél – Meg van a forgalmid és az akksi belekerült a kocsiba.
 • SSL biztonsági tanúsítvány telepítése – Műszaki vizsga :)Arculat és logótervezés – Felkerült az embléma az autódra
 • Google Analytics, Search Console és egyéb mérőszoftverek telepítése, konfigurálása – Sebességmérő, üzemanyagszint-jelző, index
 • Prémium weboldal-védelem – Tükrök, biztonsági öv és légzsákok beszerelve
 • Adminisztrációs felület betanítása – Megmutatom mire figyelj, hogyan bánj az autóddal.

A felsorolt funkciók 100%-ig nélkülözhetetlenek, ezekről biztosan nem mondanál le egy autó esetén, így a weboldalnál se tedd!

Ricsi, nálad mennyibe kerül egy weboldal?

A weboldal készítés esetén nálam minden esetben egyedi, személyre szabott, az igényeidnek megfelelő árajánlatot fogsz kapni és minőségi szolgáltatást nyújtok.

Ezért indul nálam egy alap weboldal készítés 250 000 – 300 000 Ft-ról, mert ez a minimum összeg, amiért olyan szolgáltatást tudok nyújtani, amivel elégedett leszel.

Hogyan tudod elérni, hogy jobb árat kapj a profitól is?

Légy felkészült, tehát tudd, hogy milyen weboldalt szeretnél. Ez azt jelenti, hogy ments le mintaoldalakat, tervezd meg ez elrendezést (más weboldalak alapján), és ha még a színeket is megtalálod, akkor a fejlesztő igazán hálás lesz, plusz emiatt jobb árat is fogsz kapni. Ezzel már előre vizionálhatod a leendő weboldalad és még a pénztárcádat is megkíméled. Így talán picit közelebb kerültél ahhoz, hogy megtudd: mennyibe kerül egy weboldal.

Ugye Te is profit keresel? Nézd meg, hogyan néz ki nálam a marketingszemléletű weboldalkészítés, vagy kérj egy 15 perces, díimentes villámkonzultációt.

Mennyibe kerül egy weboldal
Mennyibe kerül egy weboldal
Hírlevél

Tetszett a cikk?

Szeretnél az újakról értesítést kapni emailben?

Körülbelül 2 hetente jelenik meg új, hasznos blogbejegyzésem.  Iratkozz fel és és emailben küldöm, ha hasonló cikket írok!

Hírlevél
Ugye elsőként akarsz értesülni az új blogbejegyzésekről?
Hasonló bejegyzések
Ügyfeleim véleményei
Facebook
Visszaesett a forgalmad?

Most nem érdemes leállni a marketinggel, mert a dolgok rendeződése után az fog a legjobban rajtolni, aki folyamatosan résen van!

 

Pszt, van itt valami!

Villámkonzultáció

Foglalj egy 15 perces díjmentes telefonos villámkonzultációt!

Nyugi, akkor hívlak, amikor neked alkalmas.

Mikor hívhatlak?
(többet is bejelölhetsz)